Събирането на хората по площадите е много положително от гледна точка на коронавируса

...
Събирането на хората по площадите е много положително от гледна точка на коронавируса
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Протестите ще преборят коронавируса

Събирането на хората по площадите е доста позитивно от позиция на коронавируса

Причината е, че по протестите са най-вече млади и здрави хора и точно те би трябвало да се сблъскат със заразата, множеството да я изкарат безсимптомно, с цел да изчезне тя.

Протестите са български вид на шведския модел, безапелационен бе пред Дарик радио инфекционистът доц. Атанас Мангъров. Той установи, че от април до момента съотношението сред направени тестове и позитивни за коронавирус проби е едно и също.

Това по думите на Мангъров още един път потвърждава, че карантината е била изцяло безсмислена. Инфекционистът уточни още, че точно посредством сблъскването на първия коронавирус с младите хора преди 18 години е довело до неговото изгубване, макар че съгласно Мангъров той е бил по-смъртоносен от сегашния.

„ От април до момента е едно и също. На 100 теста позитивни са сред 3 и 7. Това демонстрира, че карантината е безусловно безсмислена. Беше Великден, чакахме по-късно камиони с трупове. Беше Гергьовден, чакахме още веднъж. Имаше мач, 12 000 на стадиона, чувалите отново артисаха. Сега към този момент в продължение на седмица се прегръщаме по площадите – отново същата работа. И събирането на площадите е доста позитивно, това е български вид на шведския модел. По площадите са млади, здрави и силни хора, те би трябвало да се срещнат с вируса и да го прекарат в голямата си част от случаите безсимптомно. Това нещо до момента в който не мине през съответната сериозна маса от популацията, няма да се спре, ” добави инфекционистът.

„ Заради това безумно правене на тестове, нас към този момент започнаха да ни гледат като мръсни и заболели източноевропейци. Виждате какво споделят гърците – ние ги заразяваме… Няма по какъв начин да бъде истина това, въобще не е правилно. Вирусът в един миг ще изчезне. Много ми се искаше да се случи при започване на лятото, не се случи, само че рано или късно ще се случи, ” приключи доц. Атанас Мангъров.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР